Millaiset asiat vaikuttavat nykyihmisen autoiluun?

 

Monet nykyihmiset suosivat omaa autoa, koska sillä pääsee helposti ja joustavasti paikasta paikkaan. Nykyaikaiselle elämänrytmille on tyypillistä kiire, minkä vuoksi liikkumisen helppous on kenties suurin syy yksityisautoilun suosion taustalla.

Autoilua saatetaan välttää ympäristösyistä

Autoilun aiheuttamat kasvihuonepäästöt ovat yksi syy, minkä vuoksi moni suosii joukkoliikennettä yksityisautoilun sijaan. Kaupungeissa tämä onkin melko helppoa, koska joukkoliikenne toimii yleensä hyvin ja saavuttaa lähes jokaisen kaupungin kolkan. Parkkeeraaminen kaupungin keskustassa saattaa olla vaikeaa ja kallista, minkä vuoksi joukkoliikenteen suosiminen saattaa olla jopa näppärämpi vaihtoehto liikuttaessa kaupunkien keskusta-alueilla.

Sen sijaan haja-asutusalueilla oma auto saattaa olla lähes välttämätön hankinta. Tällöin kannattaa valita mahdollisimman ympäristöystävällinen auto sekä välttää turhaa ajamista. Lyhyet matkat taittuvat pyörälläkin ja samalla kunto kasvaa.

Autoilua saatetaan välttää taloudellisista syistä

Taloudelliset syyt ovat toinen syy välttää oman auton ostoa. Autosta aiheutuu nimittäin runsaasti kuluja. Ensinnäkin hyvä auto maksaa paljon. Tämän lisäksi tulee huolehtia auton asianmukaisista huolloista ja korjaamisesta. Katsastukset ja mahdolliset autoverot verottavat autonomistajan lompakkoa, puhumattakaan auton vaatimista vakuutuksista. Myös bensiini on Suomessa erittäin kallista. Ellei auton omistaminen ole aivan välttämätöntä, moni jättääkin auton hankkimatta juuri taloudellisista syistä.

 

mh-squared-lite