Naisten autoilua

Auto on lyhennys sanasta automobiili. Auto tarkoittaa pyörillä liikkuvaa ajoneuvoa, joka on tarkoitettu henkilöiden ja tavaroiden kuljetukseen. Auto on moottorikäyttöinen ajoneuvo. Autolla matkustetaan töihin, harrastuksiin ja lomalle lomaa viettämään. Suomeen ensimmäiset autot tulivat 1800-luvun loppupuolella. Rikkaat venäläiset vierailivat silloisessa Suomen Suurruhtinaskunnassa. Myöskin ruotsalaiset kuljettivat tuotteitaan Venäjälle Suomen kautta. Autoja valmistava teollisuus on maailmanlaajuista. Auto on ollut statussymboli ajajalleen niin kuin nykyäänkin. Auton hankintaan on panostettu suuret summat rahaa. Erilaisia autoja on valmistettu erilaisiin tarkoituksiin, esimerkiksi; kuorma-autot, linja-autot, traktorit, kilpa-autot ja niin edelleen. Autot ovat kehittyneet valtavasti nykyaikaan tultaessa. Itse autot ovat nykyään turvallisempia turvavarustelujen vuoksi. Autoilla pääsee paljon lujempaa vauhtia kuin ennen vanhaan. Autoilun turvallisuuteen vaikuttavat myös nykyiset tiet, esimerkiksi moottoritiet.

Naiset ja autoilu

Naisten autoilu on ollut Suomessa jo pitkän aikaa hyvin yleistä. Suomen naiset ovat tulleet toimeen autoilun suhteen itsenäisesti, jos ovat halunneet. Naiset ovat itsenäisiä ja tulevat toimeen omilla palkkatuloillaan. He eivät ole riippuvaisia vastakkaisen sukupuolen tarjoamista liikkumismahdollisuuksista. Autoilun tasa-arvoisuus edistää myöskin sukupuolten välistä tasa-arvoa. Nykyään näkee naisia paljon bussin- ja raitiovaununkuljettajina. Myös kuorma-autoja ajavat naiset miesten rinnalla. Lento- ja meriliikenteen kuljettajat taitavat olla vielä miesvaltaisia.

Naisten autot ja autosta huolehtiminen

Autoilu alkaa ajokortin hankkimisena ajoa varten. Autokoulut järjestävät siihen tarvittavan koulutuksen. Myöskin ajokortin voi saada yksityisopetusluvan avulla, joka on edullisempi, kuin autokoulussa saatu ajolupa. Opettajana toimii yleensä oppilaan vanhempi yksityisopetuksessa. Autokoulussa opitaan käytännössä liikennesäännöt, auton mekaniikkaa ja autolla ajoa. Kun henkilö on saanut ajokortin, tulee seuraavaksi auton hankinta. Jos ajaja on vielä nuori, voi hän käyttää vanhempiensa autoa, kunnes hankkii oman ajoneuvon itselleen.

Naisten suosiossa ovat yleensä pienemmät automallit, joita on helppo käsitellä ja ne ovat sopivan kokoisia juuri naisille. Auton ostaminen riippuu hyvin monesta asiasta. Autoon käytettävä varallisuus onkin ratkaiseva, kun ostaa itselleen menopeliä. Rahoitusta on tarjolla hyvin monenlaista. Autoliikkeet, pankit ja erilaiset lainanantajat tarjoavat esimerkiksi freedomrahoitus-vaihtoehtoa. Auton ostaminen onkin aika vaikeaa. Pitää vertailla eri automerkkejä, ja miettiä, ostaako uuden vai käytetyn auton sekä mitä muita ominaisuuksia ostaja haluaa, että hänen autossaan tulee olla. Valittavana ovat esimerkiksi auton väri, moottorin tehokkuus, lisävarusteiden määrä, suosikkiautomerkki ja niin edelleen.

Autoja on tarjolla autoliikkeissä ja internetissä ilmoitellaan ahkerasti myytävistä autoista. Yksityishenkilöt myyvät käytettyjä autoja paljon automyynti-ilmoituksilla. Jos henkilö aikoo ostaa auton, pitää hänen itse tietää, mitä hän haluaa ajoneuvoltaan.

Auton käyttöä

Kun henkilö on saanut hankittua itselleen mieluisan auton, alkaa autosta huolehtiminen seuraavaksi. Auto on osattava tankata itsenäisesti huoltoasemalla. Se on helppoa ja apua saa huoltamolta, jos tarvitsee. Mutta tämäkin asia on hankalaa aluksi, jos ei ole tarvinnut huolehtia bensa-asioista aikaisemmin. Pitää osata käyttää bensaletkua, valita bensiinilaatu, osata avata auton tankki oikein ja maksaa vielä kortilla tai käteisellä. Bensan tankkauskin on monimutkainen prosessi, kun asiaa ajattelee tarkemmin ja yksityiskohtaisesti.

Auton huollosta määräajoin täytyy myöskin huolehtia. Nykyään on olemassa erilaisia huolenpitosopimuksia autoille, lähinnä uusille autoille. Autoliikkeet huolehtivat määräaikaishuolloista. Asiakkaan ei tarvitse, kuin viedä auto huoltoon itse ja hakea auto pois huollosta. Huollon voi tietenkin hoitaa itse tai varata huoltoaika autolle korjaamoon.

Autolle on hankittava parkkipaikka, jossa se voi olla turvallisesti, kun ei ole ajokäytössä. Yleensä säilytys järjestyy oman asunnon vieressä olevalla parkkipaikalla, jossa on lämmitystolpat auton lämmitystä varten talvella. Kaikkein tärkeintä autoilussa on ajotaito liikenteessä sekä itselle, että muille liikenteessä liikkuville.

mh-squared-lite