Vuoden 2017 myydyimmät autot

Vuoden 2017 myydyimpien autojen joukossa on paljon samoja kuin mitä listalla oli viime vuonnakin. Suomalaiset luottavat tuttuihin, hyviksi havaittuihin automerkkeihin, jotka keikkuvat myydyimpien listojen kärjessä vuodesta toiseen. Tällaisia merkkejä ovat muun muassa Skoda, Nissan, Volkswagen ja Toyota. Ainoastaan mallit vaihtuvat. Nämä merkit ovat suomalaisten suosiossa monestakin syystä. Ne ovat luotettavia ja samalla myös kohtuuhintaisia. Esimerkiksi uuden auton ostaminen ei välttämättä tule maksamaan juuri 20 000 euroa enemmän. Myös korjauskustannukset ovat edullisemmat, koska autoihin on saatavana varaosia monessa hintaluokassa. Näin ollen voi valita varaosan, joka ei ole alkuperäinen, ja säästää huomattavia summia.

Tämän vuoden myydyimmät autot

Tammikuussa tehdyn mittauksen mukaan Volkswagen on ollut vuoden 2017 ensimmäisen kuukauden myydyin automerkki. Sen osuus on jopa yli 12 % myydyistä autoista. Seuraavina listalla ovat Toyota, Skoda ja Ford. Myös kaikki nämä ovat olleet suomalaisten suosimia autoja jo vuosikymmenten ajan. Autolla on monta merkitystä. Joillekin se voi kertoa varallisuudesta. Toisille auto on taas keino päästä paikasta toiseen helposti. Eri ihmisille auto merkitsee eri asioita. Nykyisin markkinoille ovat tulleet myös sähköautot ja hybridiautot. Niiden avulla voi vähentää polttoainekustannuksia ja samalla tehdä ympäristöystävällisen teon. Aivan uusimpana uutuutena on kehitelty itseajavaa autoa. Tutkimusten mukaan itseajava auto kiinnostaa joka kolmatta. Toisaalta niiden yleistymiseen taitaa olla vielä pitkä matka, sillä auton prototyyppiä on vasta alettu kehittelemään. Ennen kuin itseajavat autot voi laskea liikenteen sekaan, täytyy turvallisuudesta olla varma.

Sopiva auto naiselle

Miehet ovat yleensä niitä, jotka hankkivat perheen autot ja tekevät kaikki niihin liittyvät päätökset melkein yksin. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä naisetkin pärjäävät autokaupoilla aivan yhtä hyvin. Netistä saa nykyisin runsaasti tietoa siitä, mitkä autot ovat luotettavia. Tämän tiedon avulla pärjää jo pitkälle. Naisten ja miesten käyttötarkoitukset autolle voivat poiketa toisistaan hyvinkin paljon. Siinä, missä miehet tykkäävät pestä ja vahata autoa, naiset miettivät, millaiset kengät sopisivat autolla ajamiseen. Mikään tapa ei kuitenkaan ole väärin. Suosittuja autoja naisille ovat pienet kaupunkiautot. Tällaisia ovat esimerkiksi Fiat Punto, Toyota Yaris ja Ford Fiesta. Näillä autoilla myös esimerkiksi taskuparkkeeraus onnistuu näppärästi, koska autot ovat niin kätevän kokoisia. Valitse siis auto käyttötarkoituksen ja omien taitojesi mukaan. Liian suuri auto voi vain aiheuttaa ongelmia liikenteessä.

mh-squared-lite